Начелник Службе др Данијела Васић Вулановић спец. опште медицине

ускоро опширнији подаци...

РАДНО МЕСТО
Служба за здравствену заштиту одраслог становништва-начелник службе.
РАДНО ИСКУСТВО
ОБРАЗОВАЊЕ И УСАВРШАВАЊЕ
ПОРОДИЦА
ЧЛАНСТВО
 

 
Инфо о служби
 
Вито ТешовићГлавни техничар:Вито Тешовић – виши медицински техничар
Телефони за заказивање прегледа: (034)
711-385  -УЛАЗ 1    (др Љиљана Tерзић спец. опште медицине и  др Зорица Лукић спец. опште медицине)  
701-313  -УЛАЗ 2   (др Слађана Коцић Петровић спец. опште медицине)  
701-314  -УЛАЗ 2   (др Маја Мијајловић доктор медицине и др Драган Радовановић спец. опште медицине)  
702-323  -УЛАЗ 3   (др Сандра Гарашанин доктор медицине и др Данијела Марковић доктор медицине)  
702-424  -УЛАЗ 3    (др Милијана Марковић спец. опште медицине)
701-303  -УЛАЗ 4   (др Љиљана Тодоровић спец. опште медицине и др Ана Кнежевић на спец. опште медицине)
Служба опште медицине промовише здравље и посебно је одговорна за здравље заједнице.
Примарну здравствену заштиту у Служби опште медицине, грађани остварују преко изабраног лекара који ради у тиму са медицинском сестром или техничарем.
Пацијентима је омогућено телефонско заказивање прегледа, контрола и посета ради продужења терапије за хронична обољења, консултације са својим изабраним лекаром и сестром. На тај начин постиже се бржи, бољи и ефикаснији рад фокусиран на личност, са циљем да се побољша здравствено стање становништва, развије активан приступ ка појединцу и повећа задовољство корисника.

Одсек кућног лечења и неге
 
Др Данијела Вулановић Васић специјалиста опште медицине
Др Оливера Перишић доктор медицине
Одговорна сестра - Слађана Весковић
Телефон:  (034) 711-917 локал 108
Организује и спроводи лечење, здравствену негу и палијативно збрињавање у кућним условима пацијентима који су непокретни, чије кретање захтева помоћ друге особе као и пацијентима који су у терминалној фази болести. Након пребацивања здравственог картона пацијента, из Службе за здравствену заштиту одраслог становништва, а на предлог изабраног лекара, заказује се кућна посета лекара Службе кућног лечења у року од 24 до 48 часова.
У Одсеку кућног лечења је запослено два лекара и четири медицинске сестре / техничара и то: две медицинске сестре/техничара у тиму са лекаром, две медицинске сестре/техничара који раде на спровођењу терапије и превијања у кућним условима, како за пацијенте Одсека кућног лечења, тако и за пацијенте Службе опште медицине и Службе за здравствену заштиту жена.

Одсек поливалентне патронаже
Главна сестра: Бојана Војиновић
Телефон:  (034) 711-917 локал 110

Одсек поливалентне патронаже од самог постојања покрива целу територију општине Аранђеловац. Патронажна сестра један (већи) део радног времена проводи у кућним посетама, тесно сарађују са Службом опште медицине, Службом за здравствену заштиту деце и Службом за здравствену заштиту жена.  Патронажна сестра редовно, од првог дана по изласку из породилишта, посећује породиљу и новорођенче. Ова сарадња се наставља све до шесте године живота детета, а и после. За правилан здравствено-образовни рад у овом делу посла тесно сарађујемо са Гинеколошко акушерским одељењем Опште болнице „Аранђеловац“ и Службом за здравствену заштиту жена у Дому здравља „Аранђеловац“. 

Осим беба и породиља, патронажне сестре обилазе и пацијенте са хроничним болестима, суграђане старије од 65 година, као и здраву популацију, а све у циљу здравствено-васпитног рада на терену, односно превенције болести и унапређења здравља, као и по налогу изабраног лекара (опште медицине, педијатра и гинеколога).


 

    Календар превентивних прегледа

    Календар јавног здравља

    Календар обавезних имунизација

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com