Начелник службе Млађеновић др Весна спец. педијатрије 

Инфо о служби 

Маријана ИлићГлавна сестра: Маријана Илић-педијатријска сестра

Телефон: (034)  711 917 локал 145

Служба за здравствену заштиту деце Дома здравља Аранђеловац брине о здрављу око 8500 Аранђеловчана узраста од рођења до навршених 18 година. Здравствена заштита се остварује преко изабраног  лекара који ради у тиму са медицинском сестром или техничарем.

Изабрани педијатри обављају превентивне и куративне прегледе деце и ученика. Превентивни прегледи се огледају у виду рада Саветовалишта за одојчад и малу децу, систематских прегледа, контролних систематских прегледа и имунизације, као и у школском узрасту.

Одсек Саветовалишта за младе

Ради са адолесцентима узраста од 10 до 19 година (у систему и ван система образовања). Рад са младима је по типу индивидуалног разговора и групног рада (радионичарски, трибине, предавања, гостовања у медијима: радио, ТВ и писани медији). Саветовалиште за младе има просторије које су прилагођене раду са младима и обезбеђују приватност посета, а налазе се у просторијама АТД-а.

Активности Саветовалишта

Превенција алкохолизма, наркоманије и пушења код младих, правилна исхрана и адекватна физичка активност код младих, заштита репродуктивног здравља младих и превенција полно преносивих болести, проблеми злостављања и занемаривања младих, педагошко-психолошко саветовање младих са проблемима одрастања и учења.

Одсек Саветовалишта развојне педијатрије

Циљна група су му деца узраста од рођења до навршених 6 (10) година, деца под ризиком и деца ометена у развоју. Циљ Саветовалишта је благовремено откривање деце са факторима ризика, интензивно праћење раста и развоја те деце, обезбеђење стимулативног третмана и у случају потребе упућивање на виши ниво здравствене заштите деце са сметњама у ПМР-у.


 

 

    Календар превентивних прегледа

    Календар јавног здравља

    Календар обавезних имунизација

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com