Начелник службе Матић др Марина


Инфо о служби
Ружица ФилиповићГлавна сестра: Ружица Филиповић- стоматолошка сестра
Телефон: (034) 711 917
Локал дечје стоматологије 116
Локал стоматологије за  одрасле 126

Служба стоматолошке здравствене заштите је организациона јединица Дома здравља Аранђеловац, која пружа стоматолошке услуге из домена дечије и превентивне стоматологије, ортопедије вилице, болести зуба са ендодонцијом, пародонтологије и оралне медицине, оралне хирургије и стоматолошке протетике.

У оквиру своје делатности Служба за стоматолошку здравствену заштиту спроводи превентивне и интерцептивне мере у циљу спречавања настанка обољења болести уста и зуба. Овим су нарочито обухваћена деца предшколског, школског узраста и студенти (до навршених 26. година живота ако се редовно школују), као и жене у вези са трудноћом (труднице и породиље до навршених годину дана живота детета).

Примена здравственог васпитања, превентивних и интерцептивних мера, контролише се обавезним прегледима прописаним од стране Министарства здравља у одређеним узрастим категоријама: превентивни прегледи у првој години живота, систематски преглед у трећој, седмој и дванаестој години живота као и контролни прегледи свим осигураницима којима се пружају услуге на терет РФЗО-а.

 


 

    Календар превентивних прегледа

    Календар јавног здравља

    Календар обавезних имунизација

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com