нед26јан201414:36

Анкета задовољства корисникаКвалитет здравствених услуга мора се процењивати не само на основу објективно дефинисаних критеријума већ и у контексу захтева или предефинисаних критеријума корисника (субјективна процена), да би квалитет био у активној функцији корисника заштите, а не само професионално атрактивна карактеристика система.
"Традиционално, корисник је виђен као пацијент  са потребама, а не као корисник са сопственим ставовима. Анализирање корисниковог доживљавања здравствене заштите као "равноправног члана тима", води вишим стандардима у квалитету пацијентове заштите."
Мерење сатисфакције има значајну функцију у идентификовању проблема у систему здравствене делатности, као и лоцирању кључних места за које се ти проблеми могу везати. На тај начин, уз објективну процену квалитета, сатисфакција доприноси укупној евалуацији функционисања система и испуњења његових улога.

Резултате анкете задовољства корисника пруженим здравственим услугама која је спроведена у  Дому здравља Аранђеловац 2. децембра 2013. године у периоду од 7 до 20 часова, можете детаљно да прегледате и преузмете овде.

Задовољство корисника у служби за здравствену заштиту одраслог становништва

Задовољство корисника у служби за здравствену заштиту деце и школске деце

Задовољство корисника у служби за здравствену заштиту жена

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com