нед08дец201314:00

Дани акредитацијеОд 08. до 10. децембра у Дому здравља Аранђеловац боравиће Тим за спољашње оцењивање квалитета рада здравствене установе именован решењем директора Агенције за акредитацију здравствених установа у следећем саставу: др Весна Вујичић-вођа тима за спољашње оцењивање, вмс Драгица Внучец-члан тима, дипл. правник Радош Топаловић-члан тима и др Гордана Палић Јевремовић-члан тима. Тим за спољашње оцењивање спроводи оцењивање квалитета рада и пружања здравствених услуга у здравственој установи у односу на Стандарде за акредитацију здравствених установа примарног нивоа здравствене заштите ("Сл. Гласник РС" број 28/11). Спољашње оцењивање реализује се у складу са Правилником о акредитацији здравствених установа.

ДОМ ЗДРАВЉА АРАНЂЕЛОВАЦ У ПРОЦЕСУ АКРЕДИТАЦИЈЕ

Управни одбор ЗЦ Аранђеловац усвојио је Стратешки план развоја Дома здравља Аранђеловац за период 2013-2016.године. Један од стратешких циљева је акредитација ДЗ.
Министарство здравља је определило средства ДЗ Аранђеловцу за суфинансирање процеса акредитације, са циљем да у прелазном периоду ка успостављању децентрализованог система, Дом здравља у сарадњи са локалном самоуправом оснажи сопствене капацитете и на што бољи начин одговори специфичним потребама својих корисника ( Уговор бр. 401-00-209/10/2013-08).
Дом здравља  Аранђеловац је ушао у процес акредитације потписивањем Уговора о акредитацији здравствене установе са Агенцијом за акредитацију здравствених установа - уговор бр А-12-02 од 18.03.2013. Формирано је осам акредитационих тимова за осам области рада здравствене установе:
1) ЗЗ ОДРАСЛОГ СТАНОВНИШТВА
Коцић-Петровић др Слађана- вођа тима
Марковић Др Данијела
Мијаиловић Др Маја
Тешовић Вито
Лукић Радиславка
Ловрен Биљана
Вујић Јованка
Проковић Данијела
2) ЗЗ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Костић-Гавриловић др Ангелина - вођа тима
Војводић др Сања
Илић Маријана
Нововић Снежана
Николић Наташа
Пантић Верица
Бошковић Јелена
3) ЗЗ ЖЕНА
Томашевић др Зорица - вођа тима
Ризнић Јелена
Лукић Надица
4) П.П.С.
Вићентијевић Драгица - вођа тима
Булатовић Јадранка
Филиповић Јелена
Станковић Габријела
Васић Милица
5) ЉУДСКИ РЕСУРСИ
Јовановић Јасмина - вођа тима
Гајовић др Гордана
Ђорђевић Јелена
Јовановић Татјана
6) УПРАВЉАЊЕ ИНФОРМАЦИЈАМА
Милинковић Весна - вођа тима
Вујовић др Секула
Крејовић Елена
7) ЖИВОТНА СРЕДИНА
Јаковљевић Владимир - вођа тима
Вујновић др Душан
Јовановић Татјана
Тешовић Вито
8) РУКОВОЂЕЊЕ И УПРАВЉАЊЕ
Јовановић Јасмина - вођа тима
Гајовић др Гордана
Лазић Вера
Дубовац Стојанка

Спољашње оцењивање Дома здравља Аранђеловац трајаће два дана, и обавиће се од 08. до 10. децембра 2013. године, у складу са Планом оцењивања.

08.12.2013. године у 14:00 часова
ДОЧЕКАН ТИМ ЗА СПОЉАШЊЕ ОЦЕЊИВАЊЕ
Данас у 14 часова презентацијом здравствене установе од стране директорке Дома здравља Гајовић др Гордане отпочели су дани акредитације Дома здравља. Тим за спољашње оцењивање дочекали су поред менаџмента Дома здравља, генерални директор ЗЦ Аранђеловац Благојевић др Горан, затим руководиоци свих служби Дома здравља као и председник привременог Управног одбора Дома здравља Војиновић др Предраг. Вођи тима Вујичић др Весни и њеним колегама из тима желимо пријатан боравак у нашем граду и установи, у нади да ће са собом понети позитивне утиске.

 

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com