суб16нов201314:16

Квалитет здравствених услуга мора се процењивати не само на основу објективно дефинисаних критеријума већ и у контексу захтева или предефинисаних критеријума корисника (субјективна процена), да би квалитет био у активној функцији корисника заштите, а не само професионално атрактивна карактеристика система.
"Традиционално, корисник је виђен као пацијент  са потребама, а не као корисник са сопственим ставовима. Анализирање корисниковог доживљавања здравствене заштите као "равноправног члана тима", води вишим стандардима у квалитету пацијентове заштите."
Мерење сатисфакције има значајну функцију у идентификовању проблема у систему здравствене делатности, као и лоцирању кључних места за које се ти проблеми могу везати. На тај начин, уз објективну процену квалитета, сатисфакција доприноси укупној евалуацији функционисања система и испуњења његових улога.

Истраживање ће се спровести у  Дому здравља Аранђеловац 2. децембра 2013. године у периоду од 7 до 20 часова, односно до краја радног времена.
 


УПИТНИЦИ
 
  1. УПИТНИК О ЗАДОВОЉСТВУ КОРИСНИКА РАДОМ СЛУЖБЕ ОПШТЕ МЕДИЦИНЕ, ПЕДИЈАТРИЈЕ ИЛИ ГИНЕКОЛОГИЈЕ
  2. УПИТНИК О ЗАДОВОЉСТВУ КОРИСНИКА СТОМАТОЛОШКОМ ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ
  3. УПИТНИК О ЗАДОВОЉСТВУ ЗАПОСЛЕНИХ
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com