ПОСЕТА ВОЈНИХ РУСКИХ СТРУЧЊАКА

КОВИД АМБУЛАНТЕ ЗЦ АРАНЂЕЛОВАЦ

Руски војни специјалисти налазе се у Републици Србији као помоћ у борби против епидемије изазване коронавирусом. Војни епидемиолог мајор Рустам Рашидович Бичков из Сант Петерсбурга са својим тимом је данас обишао Здравствени центар Аранђеловац. Општу болницу,  као и нашу Амбуланту за фебрилна стања и респираторне инфекције.
Директорка  Дома здравља Аранђеловац  прим.др Гордана Гајовић и запослени у амбуланти провели су мајора Бичкова кроз све просторије наше Ковид амбуланте и упознали га са начином рада.

Након посете мајор је дао  сугестију да сви пацијенти који улазе у амбуланту морају носити заштитну маску која им се мора обезбедити на улазу, као и да је потребно организовати посебан улаз за запослене.
Посета руских стручњака свакако је била корисна и њихова искуства значиће нам у даљем раду. Препоруке које су нам упућене, као и додатне мере биће испоштоване.

У односу на број становника Аранђеловац је град у ком се епидемиолошка ситуација може сматрати у потпуности стабилном и под контролом што истичу и стручњаци. У нашем граду потврђено је до сада 15 лица заражених коронавирусом. Свакако је овако повољној епидемиолошкој ситуацији допринела и добра организација рада здравствених установа и ефикасно прилагођавање условима ванредног стања, као и све благовремено предузете превентивне мере на спречавању епидемије.