др Ангелина Костић ГавриловићРАДНО МЕСТО

Служба за здравствену заштиту деце и школске деце-начелник службе

РАДНО ИСКУСТВО
Запослена у Здравственом центру (тадашњи Медицински центар) Аранђеловац од 1978. године.
Специјалиста педијатрије од 1989. године.
ОБРАЗОВАЊЕ И УСАВРШАВАЊЕ
Гимназију завршила у Суботици.
Дипломирала на медицинском факултету Универзитета у Београду 1978. године.
Дипломирала на специјалистичким студијама педијатрије медицинског факултета Универзитета у Београду 1989. године.
Магистарске студије из области ургентних стања у педијатрији завршила 2001. године на медицинском факултету Универзитета у Крагујевцу.
ПОРОДИЦА
Удата, мајка двоје деце.
ЧЛАНСТВО
Лекарска комора Србије
Српско лекарско друштво-секција за педијатрију (председник Подружнице СЛД за Аранђеловац и Тополу од 1989. године до 1998. године).
Синдикат лекара и фармацеута Србије.
 

Инфо о служби 

Маријана ИлићГлавна сестра: Маријана Илић-педијатријска сестра

Телефон: (034)  711 917 локал 145

Служба за здравствену заштиту деце Дома здравља Аранђеловац брине о здрављу око 8500 Аранђеловчана узраста од рођења до навршених 18 година. Здравствена заштита се остварује преко изабраног  лекара који ради у тиму са медицинском сестром или техничарем.

Изабрани педијатри обављају превентивне и куративне прегледе деце и ученика. Превентивни прегледи се огледају у виду рада Саветовалишта за одојчад и малу децу, систематских прегледа, контролних систематских прегледа и имунизације, као и у школском узрасту. 

Одсек Саветовалишта за младе   

Ради са адолесцентима узраста од 10 до 19 година (у систему и ван система образовања). Рад са младима је по типу индивидуалног разговора и групног рада (радионичарски, трибине, предавања, гостовања у медијима: радио, ТВ и писани медији). Саветовалиште за младе има просторије које су прилагођене раду са младима и обезбеђују приватност посета, а налазе се у просторијама АТД-а.

Активности Саветовалишта

Превенција алкохолизма, наркоманије и пушења код младих, правилна исхрана и адекватна физичка активност код младих, заштита репродуктивног здравља младих и превенција полно преносивих болести, проблеми злостављања и занемаривања младих, педагошко-психолошко саветовање младих са проблемима одрастања и учења.

Одсек Саветовалишта развојне педијатрије  

 Циљна група су му деца узраста од рођења до навршених 6 (10) година, деца под ризиком и деца ометена у развоју. Циљ Саветовалишта је благовремено откривање деце са факторима ризика, интензивно праћење раста и развоја те деце, обезбеђење стимулативног третмана и у случају потребе упућивање на виши ниво здравствене заштите деце са сметњама у ПМР-у.


 

 

    Календар превентивних прегледа

    Календар јавног здравља

    Календар обавезних имунизација

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com